Hamsterkopen.nl de verzorging van hamsters

VERZORGING HAMSTER

Een hamster verzorgen is niet veel werk, maar vergt wel wat discipline. Je hamster heeft bijvoorbeeld élke dag schoon drinkwater nodig, een goed gevuld eetbakje en een schone kooi. Daarnaast heeft je hamster behoefte aan beweging. 

 

Wat eet een hamster

Hamsters houden net als jij en ik af en toe van iets anders. Maar de basisvoeding voor een hamster is droogvoer.

Van droogvoer heb je een flinke hoeveelheid nodig, zodat je altijd wat in huis hebt. Droogvoer bevat alle voedingsstoffen die je hamster nodig heeft.

Hamsteren!

Zie je jouw huisdiertje regelmatig met volle wangen zijn huisje binnen rennen? Dan is je hamster aan het hamsteren! Hamsters zijn door het leven in het wild gewend niet iedere dag voer te vinden, waardoor ze overleven door een voorraadje aan te leggen. Maak je hamster blij en zorg ervoor dat je hamster genoeg plekjes in zijn kooi heeft om eten te verstoppen!

 

Een hamster heeft soms ook zin in iets lekkers…

Net als mensen hebben ook hamsters soms zin in iets anders.  Een goede afwisseling van verschillende stukjes groenten en fruit leert je precies wat de favorieten zijn van jouw  hamster. Bekijk in de afbeelding welke soorten fruit en groenten hamsters over het algemeen lekker vinden.

 

Wat eten hamsters | Hamsterkopen.nl

 

Let op: net als mensen vindt een hamster het fijn als je zijn fruit of groenten eerst even wast!

 

Wat mag een hamster níet eten

Een hamster kan niet alles zomaar eten. Sommig voedsel kan zelfs heel slecht zijn voor je hamster:

  • chips;
  • chocola;
  • de groene gedeelten van wortels en tomaten;
  • andere voeding dat mensen eten met veel suiker, zout of kunstmatige toevoegingen.

 

Waarom een stenen voerbakje?

Je zult zien dat je hamster graag in zijn voerbakje zal kruipen om te eten. Om omvallen van het voerbakje te voorkomen, koop je een zwaar stenen voerbakje. Zo kan je beestje zo wild eten als hij of zij wilt 🙂

 

Het drinkflesje: altijd schoon drinkwater

Je hebt een drinkflesje nodig waar je hamster makkelijk bij kan en deze moet altijd gevuld zijn met vers drinkwater.

 

Spelen en bewegen

Het zal je al snel opvallen: hamsters zijn zeer beweeglijke diertjes. Overdag liggen ze lekker te slapen in hun huisjes, maar ’s nachts zal je hamster willen rennen en spelen om energie kwijt te raken. Een loopradje in de kooi is dan ook erg belangrijk voor in de kooi. Ook een dikke laag zaagsel of bodembedekking zal je hamster fijn vinden om in te graven.


Schuilplaats of hamsterhuisje

Omdat een hamster het liefst de hele dag lekker slaapt, gaat hij op zoek naar een plekje om zich terug te trekken van het daglicht. Zet daarom een huisje of andere schuilplaats in zijn kooi, waarin je hamster overdag kan slapen en zijn eten kan bewaren.

 

 

 

Hamsterkopen.nl de verzorging van een hamster

Lees meer over het kopen van een hamster


Wil je meer weten over het kopen van een hamster, het kiezen van een hamsterkooi of welke hamstersoorten er allemaal bestaan? Je leest het allemaal op Hamsterkopen.nl!

 

Geef een reactie