Hamsterkooi kopen

HAMSTERKOOI KOPEN

Een hamster heeft een hamsterkooi nodig om in te leven. Het liefst is de kooi ruim en bevat de kooi wat interessante routes zodat jouw hamster zich niet snel zal vervelen.

 

Welke hamsterkooi zal ik kopen?

Er zijn heel veel verschillende hamsterkooien te vinden, waardoor het lastig kiezen is. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je een hamsterkooi gaat kopen:

  • De kooi moet groot genoeg zijn: ik raad je aan een kooi te kiezen van minstens een halve meter breed (50cm). Daarnaast moet je hamster rechtop kunnen staan op iedere verdieping. Het liefst koop je de állergrootste hamsterkooi, mits je budget dit natuurlijk toestaat :).
  • Benodigdheden voor in de kooi: een drinkflesje, voerbakje (van steen), bodembedekker, een hamster-huisje, een radje voor de nodige beweging. Alle extra’s zijn natuurlijk meegenomen!

 

De beste hamsterkooien volgens Hamsterkopen.nl:

 

1. Hoge hamsterkooi rechthoekig

Deze hamsterkooi is ruim genoeg voor je hamster om in te spelen. De voorkant van de kooi is van plexiglas, waardoor je precies kunt zien wat jouw hamster aan het doen is. De deksel van de kooi is gemakkelijk open te klappen en biedt dankzij het rooster voldoende lucht. Het fijne aan deze kooi is dat je de kooi aan de onderkant open kunt klappen, waardoor je de kooi gemakkelijk kunt verschonen. Alle benodigdheden voor je hamster, zoals voer en zaagsel bewaar je netjes onder de kooi!

Deze hamsterkooi kopen? Bekijk de kooi beter door op de afbeelding te klikken.

hamsterkooi kopen

 

2. Hamsterkooi met drie verdiepingen

Deze hamsterkooi is ruim, waardoor je hamster zich er goed in zal kunnen vermaken. De kooi is echter minder geschikt voor Chinese dwerghamsters. Deze diertjes houden namelijk erg van klimmen en hebben bij deze kooi geen spijlen om in te kunnen klimmen. Dit gemis valt natuurlijk wel te compenseren met leuke klim-speeltjes in de kooi.

Deze hamsterkooi kopen? Bekijk de kooi uitgebreid door op de afbeelding te klikken.

hamsterkooi kopen

 

3. Hamsterkooi Rex 3

Hamsterkooi Rex is een kooi die zeer geschikt is voor hamsters die gek zijn op zijn klimmen, zoals de Chinese dwerghamster. De kooi bevat tralies en meerde verdiepingen waarin je hamster goed op ontdekkingstocht kan gaan. Ook fijn aan deze kooi is de diepe onderbak, waarin je hamster goed kan graven en welke je gemakkelijk verschoont.

Deze hamsterkooi kopen? Bekijk de kooi beter door op de afbeelding te klikken.

Hamsterkooi kopen

 

4. Ferplast Hamsterkooi Favola

Ferplast is een bekend merk hamsterkooien. Deze kooi is ruim en heeft horizontale tralies waar met name Chinese dwerghamsters fijn in kunnen klimmen. Het handige van deze kooi is dat de onderste bak het zaagsel bevat en deze dus makkelijk kan worden verschoond. Daarnaast is de onderbak diep, waardoor je hamster fijn tunnels kan graven.

Deze hamsterkooi kopen? Bekijk de kooi beter door op de afbeelding te klikken.

Hamsterkooi kopen

 

Bekijk hier meer hamsterkooien!

 

Waar een hamsterkooi absoluut aan moet voldoen

  • Groot genoeg
  • Veilig
  • Niet door te knagen
  • Plezierig
  • Schoon

 

Leuke speeltjes voor in de hamsterkooi

Hamsters hebben veel energie en vinden het leuk om te spelen, ontdekken en te klimmen. Om je hamster te verwennen, geven wij je graag wat cadeau-tips:

Een hamsterkooi moet groot genoeg zijn | Hamsterkopen.nlVoorkom ontsnapping

Hamsters zijn slim en zullen handige technieken bedenken om te kunnen ontsnappen. Let er bijvoorbeeld op dat je kooi tralies heeft met een afstand van minder dan één cm, zodat je hamster er niet tussendoor kan glippen. Ook deurtjes van de kooi moeten niet te openen zijn.

 

Kunststof, glas of metaal

Er bestaan verschillende soorten hamsterkooien: de keuze is aan jou. Een hamsterkooi van kunststof is meestal een plastic bak en kan eventueel nog buizen bevatten waar je hamster als een labyrint doorheen kan lopen. Kies je liever voor een hamsterkooi van glas (terrarium), dan lijkt dit een beetje op een vissenkom. Ook hierin kan je een fijne leefomgeving voor je hamster maken met een dikke laag zaagsel waar je hamster fijn in kan graven. Een hamsterkooi met tralies komt ook vaak voor en moet over een hoge onderbak beschikken zodat je hamster in het zaagsel aan de onderkant kan graven zonder te ontsnappen. Let bij dit type kooi goed op dat de tralies minder dan 1 cm van elkaar afstaan om ontsnapping te voorkomen. Het fijnste voor je hamster is wanneer de tralies horizontaal staan, zodat je hamster omhoog kan klimmen.

 


Hamsterkooi kopenLees meer over het kopen van een hamster

Wil je meer weten over het kopen van een hamster, de verzorging van een hamster of welke hamstersoorten er allemaal bestaan? Je leest het allemaal op Hamsterkopen.nl!

 

 

 

Geef een reactie